MADRID


70% rabatt på longboards, klart jag inte tvekar nu

Tankar som ibland blir till tårar

.....En annan händelse i mitt liv var när jag åkte ner till Taizé i Frankrike tillsammans med min församling från Storvreta och en annan församling från Vaksala i en och samma såkallade delfinbuss. Det var en lång och rolig färd på ett och halvt dygn ner med bussen och vi alla fick till slut ont i rumpan över att vi fick sitta så mycket. Såklart så var det olika stopp på olika ställen för att kunna gå på toa, borsta tänderna, äta mat eller bara allmänt sträcka på sig. Men det var ett oväntat stopp som vi alla inte var beredda på…. Alla hade gjort i ordning sig för att sova och bussen hade släckt ner sina lampor inför natten på Autobahn i Tyskland. Jag smsade mamma för att säga god natt och sedan lade jag ner mobilen i bh:n så jag visste vart jag hade den innan jag slocknade med dem andra i bussen. En timme senare väcks jag av skrik runt omkring mig och en dimma av rök som tränger in genom min strupe. Det var svårt att andas. Men jag sjönk ändå ner mot golvet utan att tänka alls, för att snabbt gripa tag i mina skor som låg under sätet framför mig, sedan så kutade jag snabbt ut nerför trappan och ut genom bussen med dem andra ungdomarna. Jag kom ihåg att så fort jag kom ut genom bussen så kutade jag som bara den ifrån och var alldeles rädd, jag sa till mina vänner ”Spring!” och vi började springa därifrån. Detsamma gjorde dem andra eller så gick dem bara fort därifrån. Vi alla vände oss om för att titta på delfinbussen som vi hade åkt med i ett par timmar som nu brann upp tillsammans med vår packning med kläder och saker. Gitarren som Axel spelade på vägen dit, Simons roliga fågelhatt, Pontus gameboy, min kamera & Linas favoritfilt. Allt var borta och nerbrunnet i ett och samma skelett som bussen blev till efter några minuter. Den tyska ambulansen kom och vi stod ett enda stort gäng på sidan av Autobahn. Vissa var livrädda och bara grät, vissa ringde hem och bara grät, vissa kramades och grät. Och vissa var helt cool lugna eller bara helt enkelt chockade efter vad som hade egentligen hade hänt. För allt gick så snabbt och chansen över överlevnad var liten. 

-

Ett urdrag ur en utav min viktigaste händelse i mitt liv som skulle vara till läxa. 

Papper är inte bara papper - utan människoliv

Det känns så levande när jag läser om mina förfäders historia och vad dom har gått igenom. Kriget, fattigdom, hemska sjukdomar som man idag skulle kunna bota lätt och det enkla men hårda livet på lantbruket. Väldigt intressant är det, och ännu fascinerad blir man när man läser om adlar och prästar som levde på en viss tid som har levt vidare genom att ha blivit skrivna om i tyska brev som min duktiga mormors syster har översatt och gjort till en bok. En sagobok skulle jag kalla den. 
 

Oavsett vad så finns det alltid en historia. 

Var det en bön, så bad jag för oss


Lär mig om - Laleh

Hennes röst & alla dessa ord. Hon gör det magnifikt. 

Det är aldrig för sent när det finns ljus

Har haft en alldeles lugn och fin söndag, en perfekt dag helt enkelt efter allt det dära roliga som varade igår. Fick äntligen träffa min saknade födelsedagsbarn & även andra bekanta och trevliga varelser. En kul kväll i Norby helt enkelt! 
 
Bild tagen från: http://pprobably.blogg.se/

Uppsala Fotofestival

Colour

 

Skönhet kommer inifrån

Att kunna ta hand om sig själv är väldigt viktigt tycker då jag. Därför blir man så glad när man ser människor som är naturliga men ändå ser så bra ut för att dom verkar må bra. Därför anser jag att all vår skönhet kommer inifrån.
 
Ska ta och skriva cv för är så supertaggad på att ha ett extrajobb. Det var så kul sist på det jobbet jag hade i somras och man blir ju så glad när man får sin lön. Tänk vad pengar kan göra en lycklig egentligen. Dumt!  
Men först ska jag ta en kvällsspringtur i det kalla vädret. Vad gör man inte för att känna sig lite fräschare!
   

Be yourself, everyone else is aldready taken

 
Jag kände för en liten förändring, så därför blev det ett cut vid luggen. Enkelt & annorlunda! Egentligen är jag ibland rädd för förändringar, men förändringar är ju för det mesta positiva visst? Har även vissa tankar om att slinga håret till bruna slingor, men det får jag se lite senare hur det blir.
Nu ska jag gosa med katten. pussipuss!
 
 
 
 
 
 

SNÖ

MIN SOMMAR

Waaow, "min sommar" låter väldigt intressant eller hur?!?! :PpPp Jo tack, den var faktiskt hur bra som helst!!!
- Peace & love
- Kroatien med härliga människor
- Jobbat och ska snart in få casheeen, pluset över i:et var människorna som man fick lära känna osvosv!!
- Ålandstur med en jättestor båt
- Stockholm där man har shoppat eller kollat på djur / KUNGEN!! (visste ni att han är en kanin?). Firade även syster min på självaste Sverige-dagen. hurra!
- Laaleeeh
- Pridefestivalen
-  Badat, solat, umgåtts med vänner & fikat allt för mycke precis som alla andra brukar göra över sommar´n. Muumsfilibabaa
- Fått en ubergullig kattunge som man bara vill skämma bort/äta opp hihi
 
 
    
hihi lol åka kundvaaagn kult kult
 

Jessica Eriksson

Live, Love & Laugh

RSS 2.0